dilluns, 12 de maig de 2014

ARBRE DE LA LECTURA-BOSC DE LES EMOCIONS...un any més...

Ja són tres cursos el que portem endavant l’arbre de la lectura al col·legi Elias Tormo, i esperem que en siguen molts més. Confie en que així serà perquè és un projecte en el qual els que s’engresquen són els xiquets i xiquetes, ells ho volen fer i això és suficient motiu per a que l’arbre continue.

Ja sabeu en què consisteix: per cada llibre llegit es pinta una fulla que es col·loca a l’arbre de classe, quan la classe reuneix 5 fulles on s`ha fet una xicoteta ressenya del contingut, té dret a posar-ne una al corredor de l’entrada al col·legi que és el comunitari. Estes són les línies bàsiques, tanmateix si en voleu saber més poder llegir el que ja hem escrit en este bloc sobre el tema clicant sobre la següent imatge.


Els alumnes troben el fet de llegir un al·licient perquè no és una tasca imposada, és voluntària, i és motivador anar omplint fulles per a que tan l’arbre de classe com  el comunitari del centre estiguen cada dia més plens. Els agrada baixar al corredor i anar mirant-se les fulles que han penjat, els agrada anar contant-les i en esta tercera temporada els agrada decorar les fulles que ja no són solament verdes o del color de la temporada, són fulles decorades.Si el mestre s’implica en este foment lector millor, però els que realment porten endavant el projecte són ells, els lectors, cada un dels xiquets i xiquetes que lligen per gust i a ells els hem de donar l’enhorabona per l’èxit de l’arbre i del projecte.
Quan el curs passat afegirem el bosc a l’arbre de la lectura, l’arbre va agafar protagonisme perquè el mural era més gran, ocupava el panell central, es veia molt i a més a més, quedava un conjunt preciós. És per això que el bosc ha continuat este curs i per a donar-li més vistositat i importància l’hem traslladat uns metres del lloc inicial, així no quedarà mai relegat ni amagat quan es necessite el panell central per a decorar altres festivitats o activitats. Ara ja té el lloc definitiu, el conjunt arbre i bosc estan ben situats.


I este any el bosc de les emocions s’ha dedicat, dins del marc de la setmana de la lectura, a les tradicions i així s’ha quedat ple d’herbes i fulles en les quals els alumnes han escrit missatges per als iaios i iaes. I a més a més, altra activitat de la setmana de la lectura ha esta un mural molt entranyable amb fotos dels iaios amb els néts que s’ha posat al costat del bosc-arbre. Quin goig veure xiquets i xiquetes que paren a mirar les fotos, a llegir les fulles-missatge o a veures les fulles de l’arbre penjades...!

S’han fet altres activitats durant la setmana de la lectura amb el tema de les tradicions com eix central, entre altres, hem rebut la visita de iaios contacontes, s’han contat i treballat contes de tradició oral a nivell oral i visual, amb presència dels autors, que ja detallaré en altra ocasió, s’han arreplegat històries, refranys, receptes...cada curs segons nivell. Serà el xiquitillibrot nº3 el que arreplegue part de tots els treballs fets.                Font: Mariló Sanz Mora (Mestra d'Audició i Llenguatge al CEIP Elías Tormo).

                      
3 comentaris:

  1. Animeu-vos a fer-ho a les vostres classes, és un projecte divertit i enriquidor, només cal una persona que, de tant en tant, vaja de classe a classe recordant, animant, engrescant sobre la lectura. Endavant. Mariló.

    ResponElimina
  2. El projecte és 100% recomanable...a veure si algú s'anima i ens ho conta...

    ResponElimina
  3. Me encanta vuestra idea!! La verdad que es preciosa, os ha quedado mejor que a nosotros. Tomo nota e ideas para la próxima. Es un proyecto muy recomendable, a los niños les gusta mucho, y es un trabajo visualmente precioso y con el que se pueden trabajar muchos conceptos (plástica, literatura, escritura...) En los coles en los que he estado y lo hemos hechos, quedaron encantados.

    ResponElimina

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...