dissabte, 26 de maig del 2012

Mestres 10: Educar o ensenyar

El desè capítol de la sèrie Mestres s'anomena: Educar o ensenyar 
es va emitir en TV3  el 10 d’abril del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:
Quina és, la missió de l’escola? Transmetre una sèrie de continguts o educar - també en valors – els ciutadans del futur? L’últim capítol de la sèrie el dediquem a una de les grans qüestions de l’actualitat educativa: què demana la societat a l’escola i què pensa l’escola que ha d’oferir a la societat. Demanarem als mestres per a qui treballen, per a què i per a qui treballen. En definitiva, quin és l’objectiu de la seva feina.
A l’Institut Celestí Bellera de Granollers diuen que formen persones. Passem un dia amb ells i tractem d’esbrinar què vol dir aquesta frase que hem sentit tantes vegades al llarg del programa. I mostrem què es fa en un aula oberta, l’última oportunitat educativa per a uns alumnes a qui es demana que no llancin la tovallola. L’última visita del programa és a una classe de Filosofia per a alumnes de Primària. Nens i nenes de vuit i nou anys de l’Escola Ginebró, de Llinars del Vallès, reflexionen sobre les grans qüestions de la vida, dins un projecte que promou l’educació en els valors i la reflexió crítica des de la més tendra infància.
L’actriu Ariadana Gil ens presenta un mestre entusiasta, a qui va conèixer quan començava l’adolescència, i que va marcar la seva manera d’entendre el món. Al costat del mestre Batet de Sarrià, ara a punt de jubilar-se, l’actriu respon les preguntes d’una classe de primària a l’Escola Orlandai de Barcelona convertida en roda de premsa.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Cervantes de Barcelona.”



En l'apartat de LA VEU DELS NENS “Els alumnes parlen de si els seus mestres els hi aporten alguna cosa més que coneixements”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...