dijous, 25 d’octubre del 2012

EL XIQUITILLIBROT: una idea que este curs continuarà

El Xiquitillibrot és una iniciativa per escriure, per llegir, per passar-ho bé a l’escola. 

Va partir d’una inquietud per fer que els xiquets trenquen la rutina diària de la llibreta i del llibre i que s’embarquen en una activitat diferent, un treball d’equip ajuntant alumnes majors i xicotets. 

L’activitat que es proposa, per segon any consecutiu, és confeccionar entre l’alumnat del col·legi, un gros llibre on hi ha de tot, dibuixos, textos i passatemps.

El primer xiquitillibrot es va proposar el curs passat dins la setmana de la lectura. I com l’activitat va ser molt ben acollida, el resultat ha agradat. 
I a nosaltres, en la caseta especial de l’Elias Tormo també,  i enorgullides del treball fet volem seguir.







El xiquitillibrot va quedar molt bé. Els dibuixos de tots els alumnes creats sota el lema “els llibres cobren vida l’il·lustren separant els treballs de cada cicle. Cada nivell ha aportat segons va voler. És un treball voluntari, no s’obliga a participar però...


Este curs ja hem començat programant un calendari per a que el gros llibre, ple d’històries, dibuixos i color, passe per totes les classes quinzenalment. En estos moments està a les classes d’Infantil-3 anys, i per ordre anirà passant.

El xiquitillibrot va “de classe en classe” i cada tutor disposa què fa amb ell, bé mirar-lo col·lectivament o deixar-lo a la prestatgeria per a lectura individual en classe, bé deixar-lo per a casa per a que el veja la família...el tutor es fa càrrec del llibre durant el tenps que li toca i puntualment ha de passar-lo a la classe següent segons l’ordre establert que generalment són dos setmanes per classe.


L’ordre és el següent:
15 a 28
OCTUBRE
I-3
29 a 11
NOVEMBRE
I-4
12 a 25
NOVEMBRE
I-5
26 a 9
DESEMBRE
1r A
10 a 23
DESEMBRE
1r B
Vacances- Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances
24 a 13
GENER
2n A
14 a 27
GENER
2n B
28 a 10
FEBRER
3r A
11 a 24
FEBRER
3r B
25 a 10
MARÇ
4t A
11 a 24
MARÇ
4t B
Vacances- Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances
25 a 21
ABRIL
4t C
22 a 5
MAIG
5eA
6 a 19
MAIG
5e B
20 a 2
JUNY
6eA
3 a 16
JUNY
6eB
BIBLIOTECA
Vacances- Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances - Vacances






4 comentaris:

  1. Als alumnes els encanta...i a nosaltres...també!!

    ResponElimina
  2. Molt bona iniciativa per motivar al treball comunitari, felicitats per dur endavant projectes que engresquen als nens a llegir i dibuixar! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari...és un projecte molt motivador en el que participa tota la comunitat educativa...a més que els agrada molt...un abraç

      Elimina

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...